Ibland får jag för mig att vara extra nyttig och då groddar jag.
För det mesta blir det alfalfagroddar.
Jag lägger dom i blöt på kvällen, så får dom stå över natt.
Vattnet som jag har blötlagt i använder jag att vattna med, Jättebra nu när vi ska sätta fröer.
alfagroddar är mycket fibrerrika och är bra för mag-tarm funktionen.
På morgonen sköljer jag dom, efter det ska dom ställas mörkt (en handuk över)
Varje morgon och kväll ska dom sköljas tills dom är klara.
Det är lite spännande och se hur dom växer.
Jag brukar alltid hälla på för mycket frö, det räcker med ett par matskedar.
Det är som med allt man får prova sig fram.
Efter 4-5 dagar är dom klara att använda.
De är jättegoda att ha på mackan eller i salladen.
Det viktigaste av allt "JAG KÄNNER MIG SÅ NYTTIG OCH DUKTIG" när jag äter groddar.
Jag tittade lite extra nu och såg att det stod precis hur man skulle göra på påsen.
Jag är inte så bra på att läsa recept.
Det är väl lite Kajsa Varg över mig "man tager vad man haver".
Jag avslutar med "LYCKA TILL".
Anita
2 mars 2011 09:15
Vad duktig och nyttig du är. Jag skulle kanske försöka vara sån också men man ändrar inte på en gammal tant som mig så lätt. *skrattar* Njuter av att läsa om bloggvännernas nyttigheter och lägger mitt dåliga samvete längst inne i kroppen under tiden.
jag gillar din blogg Kicki och blir på gott humör när jag är härinne. Du ger så mycket !!!
Stor kram från mej !!!
http://minplats.bloggplatsen.se
Kristina
2 mars 2011 12:44
Tack snälla det gläder mig att min blogg ger glädje.
Varför tycker vi alltid att andra är så duktiga och kan så mycket.
Jag beundrar dig för att du skriver så intresant och tar upp så bra ämnen i din blogg.
Jag är nyttig ibland men inte alltid.
Ha det så jättegott och tack för det fina du skriver om mig det värmer så.
Många kramar till dig min jättegoa vän.
Spanaren
2 mars 2011 10:41
Är det en speciell behållare som du har? Menar den på fotot! Själv äter jag surdegsbröd med messmör på varje morgon. Men grodda skulle jag allt kunna göra någon gång ;.) Vet att min mamma gjorde det förr i tiden. Ha en bra dag/ kram
Ps Tack för tipset med att spara groddvatten till blommorna
http://spanaren55.bloggplatsen.se
Kristina
2 mars 2011 12:18
Det är en speciell behåller men det här en äldre modell har nog hittat den på loppis.
Det går bra med en vanlig glasburk.
Dom där tunna blåa och rosa disktrasorna kan du binda och ha på burken som sill.
Vad spännande med surdeg jag är inte så bra på det du får gärna skriva om hur du gör.
Kramar till dig.
Kristina
2 mars 2011 12:47
Det var ett klart besked!
Nej alla kan ju inte gilla det och det finns ju så mycket nyttigheter.
Tack snälla för att du tittar in!
Många kramar till dig.
skrivmoster
2 mars 2011 14:03
Det är alltid roligt när man lyckas driva fram något på egen hand. Går det sen att äta och är nyttigt så är det ännu bättre! Jag har aldrig provat på att grodda. Det ser kul ut!
Ha en fin dag i det du gör! Kramar från mej!
http://www,skrivmoster.bloggplatsen.se
Kristina
2 mars 2011 18:07
Det måste du prova!
jag läste i icacurien för några veckor sen om att grodda.
Det fanns så många sorter man kunde grodda.
Jag har tittat i många affärer efter olika sorter att grodda.
Men jag hittade inget utav de sorterna dom visade i tidningen.
jag tycker det är jättegott på hårt bröd.
Jag önskar dig en trevlig kväll!
Kramar från mig!
Cina
2 mars 2011 16:12
Ser ju roligt ut att odla men jag äter inte groddar så då får det vara. Gillar ju att odla grejer själv.
Får väl så kattgräs till mina katter!
Ha en fin dag!
Kramen
http://heavenladyn.bloggplatsen.se
Kristina
2 mars 2011 18:00
Inte fy skam med att odla kattgräs, det är ju grönt och vackert.
Så kul att du gillar att odla, det gör jag med.
Jag önskar dig en trevlig kväll
kram på dig!
Kristina
2 mars 2011 20:46
Tack snälla det ska jag göra.
kramar!
Calma
2 mars 2011 21:09
Hej vännen
Se där ja,,så gott det ser ut,,
groddade en del förr,på gasbindans tid,,men du väcker verkligen lusten att göra det igen,,
Tack för besöket,,,ja tiden gårm,han är snart hemma igen,jag försöker krya på mitt knä,,
ha d bäst vännen,kramen från Calma:=)
http://calma-s.bloggplatsen.se
Kristina
2 mars 2011 21:37
Tack för att du tittade in!
Jag sitter här jag med, med ett ont knä.
Gasbinda har jag aldrig använt när jag groddat.
Det finns nog många sätt att grodda på.
Ha det så gott själv min kära vän.
Många kramar!
Kristina
2 mars 2011 21:32
Visst är det gott med groddar!
Det är så roligt att grodda det är svårt att misslyckas.
Kramar till dig!
Kristina
11 mars 2011 13:23
Tack för att du tittar in.
Lycka till med groddarna!
kram!