Jag var inne på min dotters bogg och såg att hon hade bloggat om vårat våffelkalas.
Det var någon som ville ha recept och det kommer här:
Jag gör alltid våffelsmeten i god tid så att den får stå och svälla. En gång glömde jag att ta i bakpulver och fick ta i det precis innan jag skulle grädda våfflorna och gjorde upptäkten att våfflorna blev så spröda och frasiga, så nu gör jag alltid så.
Häll 4dl vetemjöl i en bunke och blanda i 2,5 dl mjölk och 2,5 dl vatten och rör om. Häll i 150 gr smält smör, 2st ägg, och rör till en jämn smet. Låt smeten stå och svälla några timmar. När du ska grädda våfflorna så ta lite mjöl i en kopp och 2 tsk bakpulver och blanda runt. Vispa försiktigt ner blandningen i våffelsmeten.
Jag brukar servera falsk hjortronsylt till, nu hade jag tur att jag hade rabarber i frysen så jag kunde göra den goda sylten. Så här gjorde jag:
Jag tar lika delar rabarber och morötter. Rabarbern skär jag i tunna skivor och morötterna river jag. Alltsammans i en gryta för att kokas ihop.
Du kan ta mycket lite vatten i så att det inte fastnar, låt stå på ganska svag värme och sedan när det vätskat av sig, låt det koka tillsammans med socker (har tyvär inget mått men jag fryser sylten så då är det en smaksak, men rabarber är surt så snåla inte).
Jag låter det koka i ca 20 min eller tills det har kokat sönder ordentligt.
Snart sticker nog fru rabarberknopp upp i jorden ock då brukar morötterna vara ganska fina så då kan du passa på att koka denna sylt.
Lycka till! är det något som är luddigt så hör av dig.
Vill du se hur våfflorna blev så kan du titta in hos JennyJon finns i länkarna.
Kristina
28 mars 2011 10:30
Tack för att du tittar in!
Ha en riktigt bra dag, här skiner solen idag.
Kramar till dig min vän!!!
Margit
29 mars 2011 00:20
Ja Lasse o jag...vi åt också VÅFFLOR förra veckan..och njöt av dem!!! Gottis!!!
Fima bilder du visar..på blommr och naturen...
kramiz!!!!
http://margitholm.blogg.se
Kristina
29 mars 2011 09:13
Tack för att du tittade in!
Ha en brag och kram på dig!!!
irja
29 mars 2011 01:24
Käraste Kristina ,,,
Den dagen jag inte orkar gå i hjortronskogen och plocka mina snottren, så kommer ditt resept på falsk hjortronsylt väl till pass. men än så länge har jag äkta vara i mina burkar,,, fast ifjol höstas var det inget bra bär år, utom det jag har i trädgården hallon och jordgubbar, blåbärpå buske....
Ha en underbar vårdag idag vännen....
KramiZ IA....
http://40-talisten.bloggplatsen.se
Kristina
29 mars 2011 09:03
Så underbart att plocka sina hjortron själv. Jag plockade hjortron förr på mossarna häromkring, men jag tror inte det finns längre.
Jag var i Piteå för några år sedan och letade hjortron men vi hittade inte så mycket. Men jag har hjortron i frysen som min dotter har fått av sina svärföräldrar i Piteå.
Jag brukar fritera camenbertost och med varm hjortronsylt till så blir det en underbar desert.
Jag har också en blåbärsbuske men jag har inte fått så mycket blåbär.
Det ska bli kul när vi kan blogga om våra trädgårdar.
Ha en underbar dag och varma kramar till dig!!!
skrivmoster
4 april 2011 13:00
Tack för våffeltipset! Alltid kul att prova på olika recept. Än så länge så har vi hjortron i frysen. Men jag har faktiskt ett år provat med rabarber och morötter och det blev inte dumt alls! Jag tycker inte om "fröna" i hjortronen...
Nu kanske det blir våfflor snart igen!!
Kram!!
http://skrivmoster.bloggplatsen.se
Kristina
4 april 2011 17:50
Rabarber och morötter blir jättegott, jag hittade receptet igår om någon vill ha rätt mängd.
Fröna i hjortron kan vara jobbiga.
det är så gott med våfflor.
Kramar till dig!!!