Det är mycket att tänka på nu, när det redan känns som höst ute. Idag har jag mosat isär tomater och lagt fröna på servetter för att torka. Det har jag gjort i många år och det har alltid funkat. Sedan plockade jag frökapslar från mina tagetes. Det blev inte så många, dom har inte vissnat ner än. Det känns som jag ska ta det lite lugnare med odlingarna nästa år. Det är mycket jobb med att odla. Med det är svårt att låta bli. Man blir bunden att vara hemma och pyssla om växterna. Men det är underbart på våren när dom små plantorna växer så intensivt. Igår plockade jag av alla squash. Det blev åtta stora jättar. Dom är så användbara till så mycket.
Om man sparar squashen tills dom blir stora och tjocka i skalet står dom sig nästan fram till jul.
slog Idag slog jag upp i min kokbok ett recept på pumpkin pie. Den gjorde jag för många år sen. Pajen är smaksatt med kanel, ingefära och muskot.
Jag bakar ett grovt bröd med massa nyttigheter. I det tar jag riven squash, det blir så saftigt och gott.
Det är gott att grilla squash även steka i stekpannan med tex curry och örtsalt.
När jag gör grönsaksoppa tar jag i ganska mycket squash på slutet.
Skriv gärna om du har något recept på squash.
Nina
12 september 2010 07:05
Jag önskar jag vore lika intresserad av att hålla på med växter och grönsaker som du. Tyvärr är det inte så, utan min passion är böcker, böcker...som ju i och för sig inte är fel, men lite intresse för naturen vore ju inte helt fel.
Kristina
12 september 2010 08:26
Jag önskar att jag kunde läsa lite mer. Det är tur att inte alla är lika.

Jenny Penny och Jon Melon
14 oktober 2010 17:12
Det här borde du prova!
Smakrik kaka som är himmelskt god tack vare alla kryddor, choklad och valnötter. Apelsinglasyren gör den extra mumsig. Strimla gärna lite choklad och apelsinskal på glasyren före servering. Ingredienser:
3 ägg
4 dl råsocker
5 dl grovt riven squash
1 1/2 dl rapsolja
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 1/2 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1/2 tsk riven muskot
2 dl hackade valnötter
100 g hackad mörk choklad
Apelsinglasyr
100 g Philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl florsocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1/2 apelsin
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner riven squash och olja.
Blanda mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och kryddor.
Vispa ner blandningen i smeten.
Blanda ner nötter och choklad.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 75 min. prova med en sticka så att kakan är genomgräddad.
Låt svalna.
Blanda apelsinglasyren genom att mosa osten och vispa i smöret till en slät smet.
Tillsätt florsocker, vaniljsocker och apelsinskal.
Bred glasyren över den kalla kakan.
http://jennyjon.bloggplatsen.se
Kristina
14 oktober 2010 17:21
Tack för receptet.
det verkar gott.Jag ska nog baka kakan en dag.