kristinakicki

Senaste inläggen

Av Kristina - 30 mars 2013 09:05


 

I min älskade tunna ska jag och Benke tillbringa  påskhelgen och bara njuta av att sitta i varmt vatten och njuta av solen.

 

Det blev en liten fika nere vid sjön häromdagen, det var varmt och gott så länge solen visade sig.

 

Men isen ligger kvar i år, det brukar alltid vara öppet vatten till påsk. För tre år sedan kunde jag ta ett dopp i sjön.


ANNONS
Av Kristina - 23 mars 2013 19:02

 

Jag fick för mig en dag att jag skulle laga sill i kapprock, jag kommer ihåg maträtten sen jag jobbade på rersturang förr. Jag hittade receptet i vår kokbok. Några sillfileér fick ligga i vatten över natt för att dra ur saltet. På väl smorda smörpapper lade jag sillen och la på kryddgrönt, lök samt  smörklickar.

   

Jag vek smörpappert lite stort runtom och satte ihop pappert med ett gem och stekte paketen i stekpannan. Rätten serverades med skalpotatis och smakade mycket gott.

ANNONS
Av Kristina - 19 mars 2013 11:14

 

Jag har skrivit mycket om att vara positiv och det tror jag på. Men det finns inget som säger att jag är så duktig på det. Jag har med dagar som det känns mycket jobbigt. Att må bra är en ständig träning för mig. Ibland tror man att man har gått långt framåt i sin utveckling, då det kommer ett bakslag.Jag fick ett häromdagen efter att ha varit på en andningskurs. Jag tycker väl inte att jag har en jättebra andning, men har tränat mycket på det. jag har lärt mig att andas genom näsan och ut genom munnen. Men så var det inte utan in genom näsan och ut genom näsan. Jag tränade och tränade för det här skulle jag klara av. Dagen efter vaknade jag upp helt igentäppt, men envis som jag är så fortsatte jag. Men hur i tusan kan man andas genom näsan när man är igentäppt. Men jag tänkte, lär jag mig det så blir jag nog frisk. Jag var sjuk och kände att den här kursen är inget för mig, det här kommer jag aldrig att klara.


Jag mejlade en god vän och min kursledare som hjälpte mig in på rätt spår igen. Vännen ringde och talade med mig en lång stund och sa ta det lungt, du behöver inte klara det på en gång och inte när du är täppt i näsan, då går det inte. Jag behöver inte vara så jäkla duktig alltid, det är inte för andra jag ska ha en bra andning utan det är för min egen skull. Imorse tränade jag lite andning, nu funkade det hur bra som helst och kändes bra. När man släpper på kraven så funkar det och mitt negativa jag är som bortblåst och jag känner mig nöjd och glad igen.

Av Kristina - 14 mars 2013 15:15

 

Som stubben i sin ensamhet kände jag mig häromdagen när förkylningen bröt ut för tredje gången efter jul. Jag  blev negativ en stund och tänkte tar det aldrig slut? 


Idag har jag vänt mina tankar och är tacksam för att jag fick chansen än en gång att ta hand om mig själv. Jag lyssnade inte på min kropp tillräckligt utan vilade några dagar och sen var det fullt ös igen.


Nu tackar jag min kropp ödmjukt för att den tar hand om mig så väl. Nu ska jag lyssna och vila tills jag blir riktigt frisk och lära mig att säga nej. Jag trodde först att det handlade om att jag sände ut negativa vibrationer om min hälsa.


Det kan bli så med ibland och det har jag varit på kurs och läst mycket om. När vi tänker en tanke så vibrerar den runtomkring och det blir verklighet. Är då tanken negativ då är det inte så bra alls. Jag har hjälpt några på sista tiden med att vända sina tankar och det har blivit en stor förändring för dem. Givetvis så jobbar jag mycket med mig själv också.


Man hör ofta att "jag har bara otur allt blir fel" och vibrerar man det så blir det ju så. Men tänker man allt kommer att gå bra för mig idag, så har man bättre förutsättningar att lyckas.


Det bästa rådet som jag vill ge som jag tror på mest själv är att tacka. "Jag tackar så mycket för mitt fina hus och min familj. Jag tackar för de inkomster jag har och önskar mig gärna mer".


Det här är inte så lätt, men det är värt att pröva, helt kostnadsfritt bra sätt att börja förändra sina tankar till att stråla ut.

Det här var bara lite skrap på ytan, men vill ni så kan jag skriva mera om ämnet.

Ha det gott  alla!

Av Kristina - 11 mars 2013 07:25

 

Igår morse tog jag med mig kameran och gick på en promenad. Det har varit dåligt med mina promenader på sista tiden. Men det kändes bra i kroppen, jag gick inte så långt. Det är så fruktansvärt halt ute så jag fick gå på vägen.

När jag gick förbi här för en vecka sedan så var vattnet öppet. Men nu var det fruset igen, det ska väl vara tvärtom?

 

Solen tittade fram och jag bara höll kameran mot himmlen och tryckte av.Jag upptäckte senare att det fanns så vackra moln bakom solen.

 

En himmel med moln ger upphov till fantasi. Så många gånger som barn som man låg och tittade upp mot molnen och såg så mycket vackert.  

Nu vill jag önska alla en bra dag där man stannar upp och ser allt vackert omkring oss och låter fantasin flöda. 

Av Kristina - 25 februari 2013 07:32

 

Mossiga stenar får mig att gå in i sagans värld. Mina barnbarn fick teaterbiljetter i julklapp och födelsedagspresenter. För två veckor sedan var vi och såg Ronja Rövardotter på stadsteatern. Igår var det dags för skönheten och odjuret. Jag hade bara med mig Lova den här gången. Det är så bra presenter med teaterbiljetter för då får jag umgås med mina barnbarn. Jag måste även erkänna att jag gillar sagor jättemycket. Det var en fin föreställnig vi var på igår med underbar musik. Vi njöt mycket av föreställningen jag och lova.


Jag är så tacksam att mina barnbarn tycker om att gå på teater. Jag tror det är extra viktigt nu i datans värld, där allt är serverat. På teatern och i böcker kan du använda din egen fantasi. Det är ett väldigt bra sätt att umgås på.

jag hpoppas innerligt att de fortsätter att önska teaterbiljetter på sina födelsedagar.

Av Kristina - 20 februari 2013 09:56

 

Det har varit mycket andligt ett tag här. I helgen var jag på en mycket bra kurs som handlade om attrationslagen och att leva med Ärkeänglarna. Sofia från Östersund ledde kursen och det gjorde hon med hela sitt hjärta. Sällan man möter en så bra kursledare. Det kändes att hon verkligen ville dela med sig av alla kunskaper som hon hade.

Efter att ha gått kursen så har det hänt mycket positivt. Attrationslagen handlar om att ge ut positiva vibbar. Varje känsla du känner, sänder ut antingen en positiv eller negativ vibration. Allt du sänder ut får du tillbaka, då är valet inte så svårt. Klart det tar lite tid att tänka om, men det är det värt.


Att ha Änglarna med sig ger trygghet. Men vi måste be dem om hjälp, de finns där för oss och bara vill oss det bästa. Det är viktigt att känna sig värdig att be om hjälp. Det är lätt att ta in den känslan och inte våga önska eller be om hjälp utan tycker att andra behöver det bättre. Men så ser inte Änglarna det, de vill vara till för oss alla. 


Igår kväll var jag i Karlsborg på seans. Det är inte riktigt min grej, men jag är väldigt nyfiken av mig. Så när jag hörde att han åkt ända hit frång England, blev jag nyfiken. På kvällen när jag gått och lagt mig läste jag i tidningen Nära om Jeff Jones, jag sprang ner och tittade i annonsen om det var han, och det var det.


Det blev en fantastisk kväll med mycket humor och andekontakt. Tyvär var det ingen på andra sidan som ville prata med mig igår. Men det var mycket intresant att lyssna på  hans budskap. Han var mycket tydlig och tog väl hand om det han fick till sig. Med mycket humor och allvar förmedlade han budskapen på ett mycket seröst sätt. Får inte glömma att berätta att han hade en mycket duktig tolk, som ingav stort förtroende. 


Det är mycket att smälta efter de här dagarna. Jag ska jag träna på vad jag lärde mig på kursen i helgen, så att jag kan få ett diplom till att pryda väggen med. Jag har gått många kurser och har en hel del kunskaper, men ibland glömmer man bort och då är det bra om någon påminner.

Av Kristina - 18 februari 2013 10:24

 

Det här tyckte jag var lite kul. Jag tog in forsythia för ett par veckor sedan och trodde jag skulle få gula vackra blommor, men det blev härliga blad. Idag tog jag kvistarna och satte tillbaka i trädet, för att se om någon reagerar när de går förbi. Ett bra sätt för mig att börja måndagen med lite humor.


Det stod i en veckotidning att man kunde ta in kvistar tidigt, men det var väldigt viktigt att man bytte vatten och dushade varannan dag. Jag ska göra ett nytt försök, det är så mysigt att ta in våren i huset. Ska plocka lite äppel och körsbärskvistar.

 

Det här blåbärsriset tog jag in för några veckor sedan och det blommar med full kraft.

Presentation


Det är jag som är Kicki!
Välkommen till min blogg.
Här kan du läsa om mitt sätt att leva. Vad roligt att du tittar in! Lämna gärna en kommentar, jag svarar på alla.

Gästbok

Antal besökare hos mig nu


Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kristinakicki med Blogkeen
Följ kristinakicki med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se