Direktlänk till inlägg 19 september 2012
Jag tycker så mycket om svartavinbärspajen som jag har lagt ut på blogen. Så jag gjorde om receptet lite så att det skulle passa till äpple. Jag och mina gäster tyckte att det blev ett lyckat resultat. Om du undrar över det lilla hålet på bilden så beror det på att jag är så nyfiken och ville ha reda på med en gång om jag hade lyckas och det hade jag.
Så här gjorde jag:
Blanda: 150 g mjukt smör, 1dl socker, 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl grahamsmjöl, 1 tsk bakpuver till en deg och tryck ut i en pajform.
Blanda: 2 dl creme fraiche, 0,5 dl socker, 2 ägg, 1 tsk vaniljsocker och skalade, skurna äppelbitar och kanel efter smak. ( Jag tyckte att det såg lite ut så jag blandade i lite gräddmjölk, men jag tror inte det behövs, pajen ser ju välfylld ut men det är ett alternativ som går bra).
Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i 175 grader i ugnen.
Låt pajen svalna så att fyllningen "stannar."
Lycka till!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 | |||
|