kristinakicki

Direktlänk till inlägg 20 augusti 2012

Mera inläggningar av trädgårdens läckerheter.

Av Kristina - 20 augusti 2012 08:02

 

Jag har fått lite gurkor i landet. Jag har tidigare år lagt in mycket gurka, men det vill gärna bli över och då började det gro i huvudet vad mer man kan göra med gurka.

Då kom jag att tänka på att för många år sedan gjorde jag bostongurka. Var på Lidl och handlade, där hade de extrapris på paprika i olika färger, precis som jag behövde.

 

Här kommer receptet på bostongurka:

4 kg gurka

6 stora lökar

3 gröna paprikor

2 röda paprikor

Skala löken, kärna ur paprikan. Mal eller hacka grönskerna grovt.

Jag malde, men som du ser på bilden blev det lite grovt, men jag körde med mixern och då fick jag en bra koncistens. Det kanske blir bättre om du hackar i matberedaren. Det är en smaksak.

Lägg allt i en gryta.

Koka en lag:

2,5 dl ättiksprit

2,5 dl vatten

4-6 dl socker

1 msk salt

1 msk stötta senapsfrö, 3 hela nejlikor, i bit muskotblomma. (finns på fröpåsar,( jag hittade bara grovriven och tog 1 msk ungefär).

Koka upp lagen och slå den över gurkmassan. Koka sakta utan lock tills röran tjocknar.

Smaksätt med riven pepparot (finns på tub) jag tog ganska mycket.

Jag färgade med grön karamellfärg och tog i konserverinsmedel.


Förr gjorde jag det här receptet på Squash, det blev jättebra.

Lycka till!

Mat
 
 
Lena

Lena

20 augusti 2012 20:33

Nyttigt och gott! Såg på morgonprogram i söndags på TV där de pratade om att vi fick i oss för lite kalk. Vi blir försurade. Det här ser kalkrikt ut.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Kristina

20 augusti 2012 20:52

Synd att jag missade det programmet.
Jag har läst mycket om det och att många sjukdommar beror på kalbrist.
Det var meningen att jag skulle gå till apoteket och köpa "stickor" för att kolla mitt ph-värde, men det glömde jag.
Ha det gott och go kram till dig!

 
lillis

lillis

21 augusti 2012 06:07

Så smarrigt det ser ut.Tack för receptet
Ha det gott
Kram på dig

http://danslillis.bloggplatsen.se

Kristina

21 augusti 2012 09:42

ha det riktigt gott du med och en bamsekram till dig!

 
Ingen bild

Kim

30 augusti 2012 10:21

Kim
Inget ont som har något gott med sig. Nu blev jag ordentligt förkyld och får vara från jobbet, vips fick jag lite tid att skriva igen. Nu fungerar också tankeverksamheten efter några dagars hemmavistelse.

Matlådan
Vår familj har börjat att ta med sig lunchlådor till våra arbeten. Jag har upptäckt att det faktiskt är mycket roligare och friare att göra lunch som är lite kall när man ska ha den. Nästan allt går att äta lite småkallt. En extrem dag tog jag till och med Felix grillmästarmos, god senap och lägg (ugnsbakat kött som varit i lag så som julskinka). Trot om ni vill men det småkalla moset var faktiskt gott.
Jag tar ut min låda från kylen strax innan jag åker till jobbet då är den lagom kall när det är dax för mat. Jag älskar mina lådor då det är så enkelt att planera för morgondagen, spelar ingen roll om man ska på utflykt eller om det är en vanlig vardag.
Nu finns det ju också så många såser att köpa så det är bara att strimla och hacka i princip där hemma. För den som inte har tid finns ju också frysta grönsaker att koka försiktigt. Att ha lunchlåda blir lite som buffé, man tager vad man haver och lite extra goda tillbehör.
Ris och pasta brukar jag koka mycket av så att det finns för flera dagar. Potatis kan man ju också koka för flera dagar och då gärna göra enkel potatissallad. Jag har tänkt att göra potatissallad på någon god dressing som man kan köpa färdigt, man behöver ju inte göra allt så¨avancerat.
Jag hoppas att ni vågar er på de småkalla lunchlådorna, för det är jättekul att göra dem då de sätter igång experimentlustan.
Må väl

Kristina

31 augusti 2012 22:13

Det låter spännande det du skriver om lunchlådor. Blir lite billigare än att äta ute. Tack för att du berättar hur du gör lådorna lite mera smakrika.
Har saknat dig.
Goa kramar till dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kristina - 31 december 2013 20:56

  Kanske lite konstigt att visa en julbock till nyår, men bättre sent än aldrig. Jag fyllde 60 år på Elisabeth-dagen. Min syster och hennes sambo bjöd ner mig och min sambo till  Lindome i början av december för att fira mig. Dom bjöd oss hela hel...

Av Kristina - 2 december 2013 07:04


  Under en lång tid har det bara varit stopp för mig var gång som jag har tänkt blogga. Nu på morgonen när jag gick ut till skjulet för att hämta kylväskan, så såg jag de här vackra kristallerna på dörren. Jag var bara tvungen att hämta kameran ...

Av Kristina - 21 augusti 2013 21:01


  Får jag presentera min docka Margareta. Vi har varit i Vadstena idag hos en kvinlig Dockdoktor. Margarareta har legat i en plastkasse i en garderob i många år. Förra sommaren när jag var i Vadstena gick jag in i en affär och kan ni tänka er där ...

Av Kristina - 14 augusti 2013 09:41

  Att gå in i sig själv och meditera är viktigt för kropp och själ, men det är inte alltid så lätt. Jag går i en meditationsgrupp, då är det lite enklare. Men jag känner att gärna mediterar i min ensamhet. Jag har flera cd med guidade meditationer...

Av Kristina - 5 augusti 2013 15:40


  I lördags hade vi en så trevlig släktträff med syskon, barn och barnbarn. Vädret var helt på vår sida och vi fick en heldag tillsammans. Vi träffades KL 12 och började med en tipspromenad som enbart handlade om min Pappas liv. Vår Far gick bort ...

Presentation


Det är jag som är Kicki!
Välkommen till min blogg.
Här kan du läsa om mitt sätt att leva. Vad roligt att du tittar in! Lämna gärna en kommentar, jag svarar på alla.

Gästbok

Antal besökare hos mig nu


Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards