Direktlänk till inlägg 31 juli 2012
Jag fick en förfrågan på recept på krusbär. Tyvär så har min krusbärsbuske dött och jag vet ingen som har krusbär.
Men när det var liv i krusbärsbusken så gjorde jag en jättegod marmelad.
Här kommer receptet:
Krusbärsmarmelad
1,5 kg krusbär
2 apelsiner
12 dl strösocker
2 kanelstänger
Snoppa bären. Skala apelsinerna med potatiskalare, strimla skalen fint. Dela apelsinerna och pressa dem.
Lägg alla ingredienserna i en stor gryta. Koka upp under lock. Därefter utan lock i 45 min.
Skumma och rör om då och då.
Häll marmeladen på rena varma burkar ända upp till kanten. Sätt på tätslutande lock.
Lycka till!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|