kristinakicki

Direktlänk till inlägg 20 januari 2012

Blommor och rensning

Av Kristina - 20 januari 2012 08:54

       

 

  Jag var på torget för ett tag sen, då sålde de Amaryllis för 20 kr st, hade jag vetat att de skulle bli så vackra hade det blivit några till. Löken är mycket större än på de jag har köpt tidigare, som inte har blommat så bra.


Det blir en sådan glädje att ha de vackra blommorna i fönstret som påminner om att det finns så mycket liv omkring mig. Den här årstiden är inte så rolig, det är trist när man tittar ut genom fönstret, där det är ganska grått. Men nu ser jag de vackra friska och pigga blommor, de skymmer allt det grå där ute.


Nu har vi börjat med våran storstädning, vi går igenom allt. Jag städade skafferiet igår och jag undrar varför har jag dubbelt av så mycket. Det är alldeles överfullt med cocos, sirap och pasta. I låderna är det fullt med bakplåtspapper och platspåsar. Jag skyller bakplåtspappert på Ullared, det är så billigt där. Det lät ju som en bra ursäkt, men sanningen är nog att minnet börjar svikta och att jag inte alltid kommer ihåg vad jag har hemma. Men vad tusan gör det, nu har jag gjort en inventering och nu vet jag att en del saker behöver jag aldrig handla mer.


Nu ska jag öppna locket på kökssoffan, där har jag mina garner.  Jag har jag börjat virka mormorsrutor så vilken tur att jag har sparat garner. äntligen fick jag rätt, man ska inte slänga för mycket, det kommer alltid till användning.

Men jag lämnar ifrån mig ganska mycket ändå tycker jag, jag sparar inte på allt.


 
 
lillis

lillis

20 januari 2012 12:11

Vad skönt att få rensa ut lite, det skulle man behöva göra ofta.
Vilka vackra blommor du har i fönstret
Ha en bra helg
Kram på dig

http://danslillis.bloggplatsen.se

Kristina

20 januari 2012 14:41

Men det är både svårt, sorgligt och tråkigt.
ha en bra helg du med.
kram på dig

 
Kaela

Kaela

21 januari 2012 14:17

Sant. Man ska inte slänga för mycket - men då behövs en kökssoffas djup att bevara allt i.
Vilka fantastiskt fina blommor.

kramar om

http://kaela.bloggplatsen.se

Kristina

21 januari 2012 17:27

Det där om att rensa i röran är nog bra till en viss gräns. Man måste få ha lite minnen kvar.
Goa kramar!

 
annemon

annemon

21 januari 2012 17:35

Finns mycket som är bra att ha,inte behöver man rensa bort allt,bara det riktigt onödiga som inte behövs, det kan ju bli en hel del ändå.
Ett fint blommande fönster som du visar.
Ha en trevlig helg.
Kramen

http://annemon.bloggagratis.se

Kristina

22 januari 2012 10:11

Jag håller med dig "om att det är bra att ha"
Jag har aldrig haft vita amaryllis tidigare, men jag tycker om dom.
Ha det gott och go kram!

 
Kim

Kim

22 januari 2012 21:32

Kim
Det där med att rensa bort saker. Just nu i mitt liv har vi en riktigt bra ekonomi oh hade haft råd med stort hus, men vi har valt det lilla på ca 70 kvadratmeter plus en bod vi har isolerat väl med kök till. Ibland blir man galen på hur lite plats vi har. Alla har vi; 1 meter klädstång var, en större byrålåda och sist men inte minst ett sängbord var. Vi har två sektioner á 60cm bokhylla ihop förutom den som vår lilla plutt har i sitt rum. Ibland gör det ont att skiljas från sina saker, men känslan av luft och frihet väger mer. Inget ont som har någonting gott med sig efter det att min mans syster blev hemlös och fick ge bort allt hon ägde är jag evigt tacksam för det vår familj har. Att få vara med om någonting så hemskt inom sin familj sätter sina spår, det känner jag för jag har fått en känsla att det lika gärna kan bli min tur att hamna så galet i framtiden. De flesta har alltid någonting att vara glada för även om det kan kännas jobbigt emellanåt om hälsan inte riktigt är den bästa.
På tal om någonting helt annat. Kicki du verkar ha det så mysigt med den sköna naturen omkring dig, jag blir lite avundsjuk. Vi bor själva fortfarande bra där vi bor , men det har börjat byggas väldigt mycket och jag som älskar skogen. Det blir väl lätt så när man bor centralt. Vår pojke har många kamrater här och skolan verkar vara bra vad vi märkt. För hans skull bor vi kvar men om det inte varit för det hade jag hällre bott med skogen som den närmaste granne.
Idag när vår son var på väg från en av sina kompisar som bor ca 300m från oss träffa han på en älg. Den hade tydligen frustat och sänkt ner sina horn. Då hade vår pojk gömt sig till den hade försvunnit. Vi sa att det var ju jättebra att han gjort rätt och att han nu vet hur han ska göra igen om han råkar på en älg framöver. Som vanligt fick han lugna besked av oss för vi vill att han ska både respektera sig själv och andra som är omkring sig. Vi brukar säga att man ska ha respekt för saker men ingen rädsla. Det bästa är att veta hur man rent praktiskt ska hantera saker. Än så länge verkar den fostran vi gett honom fungera bra utifrån de beslut han tagit, det känns bra. När man inte är rädd kan man också lättare komma på bra och lugna lösningar.
Ps. Jag tyckte det faktiskt var riktigt roligt och skönt nu när jag fick skotta efter årets andra snöfall ds.
Må så gott allihopa och titta efter allt ni tycker om i er vardag.

http://URL

Kristina

23 januari 2012 08:12

Tack snälla kim!
Det var en mycket givande läsning.Att bli hemlös och lämna allt måste vara fruktansvärt.
Det känns som man både ska kunna lämna ifrån sig det man inte behöver och känna ödmjukhet och tacksamhet för det man har.

Att få bo som man vill ha det är kanske inte så lätt alla gånger. Jag förstår att du saknar skogen. Det känns som det finns ett lite större hus för dig nära skola och skogen.
Mitt råd till dig är att titta efter ditt drömhus och be Änglarna om hjälp.
Det måste varit spännande för din son att få se en älg på så nära avstånd.
RESPEKT är jätteviktigt.
Du ska vara stolt över dig själv som lär ditt barn så viktiga saker.
Kul att du tittar in igen, jag har saknat dig.
Goa kramar till dig!

 
Karin

Karin

22 januari 2012 22:06

Rensningen har jag skjutit upp till februari. Av vilken anledning vet jag ej. Men jag vet att jag måste leta efter en nyckel, som jag inte hittar.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

Kristina

23 januari 2012 08:18

Oj, det är hemskt när man inte hittar saker.
Jag brukar be Änglarna om hjälp, sen släpper Jag det och tänker att det kommer fram.
det har hänt många gånger att det jag sökt har legat där jag har letat.
Ha det gott och go kram!

 
skrivmoster

skrivmoster

23 januari 2012 08:48

Att rensa och röja - det är ett måste. Men jag är bra på att skjuta upp det. Nu ska det bli för på lördag ska jag och en kompis stå på loppis! Det som är värt att sälja följer med dit. Resten hamnar på soptippen. Det som blir kvar från loppis får Kupan. Nu gäller det att välja och vraka - och inte fastna i någon nostalgi.

Så vackra amaryllis du har!! Jag har en kvar sen julen som nu blommar för fullt.
Ha en fin dag! Kram till dig

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Kristina

23 januari 2012 17:25

Det är ingen lätt uppgift du har framför dig.
Jag ska städa lådor med massa papper och annat. Det är ju lättare slänga papper än grejer.
Ha det gott och goa kramar!

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

23 januari 2012 17:12

Vad jag avundas dig, som har kommit igång med rensningen av skåp, hyllor och lådor. Jag har också gjort det - men bara i tankarna;) Flera gånger om dessutom... Jag måste bara ta tag i det snart, annars mår jag inte riktigt bra.
Jag ser att dina vita amaryllis är lika vackra som min. Jag köpte två men gav Dottern den ena, men jag kunde utan vidare ha köpte en eller ett par till. De såldes på Maxi för ynka 10 kronor styck! Man häpnar och undrar hur mycket odlarna får...
Ha en skön fortsättning på dagen/kvällen!
Varma kramar!
Lambergsfrua

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

Kristina

23 januari 2012 17:28

Jag såg din Amaryllis på din blogg de var lika kraftiga. Man kan undra hur de kan sälja så billigt.
Vi är klara med köket men det är mycket kvar. Nu har jag ställt en skrivbordslåda på köksbordet så att jag inte ska kunna smita från arbetet.
Kul att du tittade in.
Ha en trevlig kväll och goa kramar till dig!

 
Lena

Lena

23 januari 2012 18:52

Åh, det är så svårt att slänga! Jag tränar på det. Men rätt som det är behöver man något och då är det bra om det finns kvar kanske.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Kristina

24 januari 2012 07:26

Jag känner precis som du, jag har råkat ut för det flera gånger att jag hade behövt det jag kastat.
Men som tur är går det över.
Nu är det dags för nya lådor idag.
Go kram till dig!

 
skogsnuvan

skogsnuvan

24 januari 2012 09:37

När jag slutade jobba hade jag höga ambitioner om att jag skulle städa ur alla skåp och garderober och få ordning i mitt hem men så har det inte blivit. Trodde att jag hade all tid i världen att göra så mycket men jag vet inte vart tiden tar vägen, den bara flyger iväg och inte så mycket blir gjort. Önskar att man kunde köpa lite energi så något blev gjort. Duktig du är Jag bugar för dig!

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Kristina

24 januari 2012 10:19

Tack!
Men jag har bara börjat, det är så mycket kvar.
Nu ska jag städa bland alla mina servetter.
Jag har med Elvis och Änglar så det kanske blir rolit att ha med både Änglar och en sexig karl att göra en stund.
Ha det gott, energi skickar jag till dig!
Go kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kristina - 31 december 2013 20:56

  Kanske lite konstigt att visa en julbock till nyår, men bättre sent än aldrig. Jag fyllde 60 år på Elisabeth-dagen. Min syster och hennes sambo bjöd ner mig och min sambo till  Lindome i början av december för att fira mig. Dom bjöd oss hela hel...

Av Kristina - 2 december 2013 07:04


  Under en lång tid har det bara varit stopp för mig var gång som jag har tänkt blogga. Nu på morgonen när jag gick ut till skjulet för att hämta kylväskan, så såg jag de här vackra kristallerna på dörren. Jag var bara tvungen att hämta kameran ...

Av Kristina - 21 augusti 2013 21:01


  Får jag presentera min docka Margareta. Vi har varit i Vadstena idag hos en kvinlig Dockdoktor. Margarareta har legat i en plastkasse i en garderob i många år. Förra sommaren när jag var i Vadstena gick jag in i en affär och kan ni tänka er där ...

Av Kristina - 14 augusti 2013 09:41

  Att gå in i sig själv och meditera är viktigt för kropp och själ, men det är inte alltid så lätt. Jag går i en meditationsgrupp, då är det lite enklare. Men jag känner att gärna mediterar i min ensamhet. Jag har flera cd med guidade meditationer...

Av Kristina - 5 augusti 2013 15:40


  I lördags hade vi en så trevlig släktträff med syskon, barn och barnbarn. Vädret var helt på vår sida och vi fick en heldag tillsammans. Vi träffades KL 12 och började med en tipspromenad som enbart handlade om min Pappas liv. Vår Far gick bort ...

Presentation


Det är jag som är Kicki!
Välkommen till min blogg.
Här kan du läsa om mitt sätt att leva. Vad roligt att du tittar in! Lämna gärna en kommentar, jag svarar på alla.

Gästbok

Antal besökare hos mig nu


Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards