kristinakicki

Alla inlägg under augusti 2011

Av Kristina - 12 augusti 2011 09:02

  På söndag 14/8 kl 14.00 är det sommarmöte med jubileum i Höghults Lilla missionshus. Pluskören från Karlsborg uppträder.

En gång om året så öppnar de det här lilla missionshuset som ligger långt ut i skogen. Då är det gudstjäst här och sång och musik.

Jag har varit där flera gånger och som barn var jag där med mina föräldrar. Den här platsen väcker nog många fina minnen till dom som har växt upp i Höghult.

Jag ser framemot söndagen då jag packar fikakorg och styr mot höghult.

  Efter att jag bloggat om Höghults missionshus i maj, ringde en dam från Höghult till mig. Hon berättade att denna tavla var i så dåligt skick efter alla år, men de hade lämnat in den och fått den inramad.

Jag är så tacksam för detta... att komma hit och sitta på trappan en stund och läsa denna texten betyder mycket för mig.




Av Kristina - 11 augusti 2011 09:18

  I måndags var mitt barnbarn hos mig. Jag frågade vad hon ville göra och hon valde att koka saft.

Hon var så duktig och vi hjälptes åt att plocka vinbär och skära rabarber. Lova var med hela tiden och mätte socker och silade saft, det blev nästan 5 liter saft. Lova tyckte att saften smakade gott, men en ersättning för fredagsdrickan var tveksamt. När vi mätte upp sockert till saften så tyckte hon att det var alldeles för mycket och inte så bra.

Min fråga blev givetsvis "hur mycket tror du att det finns i dricka då"?


Vi hade en jättetrevlig förmiddag och jag är så glad att hon vill vara med och lära sig lite gammal lärdom. Här kommer receptet på våran hemkokta saft:


Rabarber och vinbärssaft

2 kg rabarber skäres i bitar och blandas med 2 liter röda vinbär och 2 liter vatten.

Koka blandningen i c:a 5 min.

Sila saften genom en silduk.

Mät upp saften och låt den koka upp.

Häll i socker 500 gr per liter låt saften koka upp igen.

Blanda i konserveringsmedel om du inte fryser saften.

Lycka till!

Mat
Av Kristina - 10 augusti 2011 10:22


  Förr ett tag sedan kom två herrar som jag känt i många år på besök. De talade om för mig att något som varit tillåtet i många år för oss, fick vara slut. (Jag vill inte gå in närmare på vad det gällde, mig spelar det ingen roll men jag känner inte för att bråka om detta, det är inte det som är poängen.)

 Det hade kommit nya människor inflyttade som inte acepterade detta längre.

Herrarna berättade att det var rika människor de ägde fastigheter och hade egna företag.

 Att jag känt dem i 20 år räknades inte det var inte så viktigt. min undran är hur kan man vara så imponerad av matriell rikedom.

För mig är det ett gott och ärligt hjärta som gäller. Att ha goda vänner som tycker om mig för den jag är. Ibland känns det skönt att vara fattig då vet jag att mina vänner är äkta.

De människor som ställer upp för varandra och bjuder på deras egen godhet och kärlek de har den största rikedommen man kan ha.

Jag menar inte att det är fel att vara rik man kan ju ha båda egenskaperna. Men att bli älskad för den jag är, är en stor gåva.


Av Kristina - 6 augusti 2011 21:41

   Idag har jag plockat av de sista svarta vinbären. Jag är så rädd om de svarta vinbären för jag tycker att det finns så mycket att göra av dem. Det blev två pajer en som hamnade i frysen som kommer att smaka gott i vinter. Det här är nog mitt bästa pajrecept så det vill jag dela med mig.


Svart vinbärspaj

Gör en deg av 150g smör, 1 dl socker, 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl grahamsmjöl och 1 tsk bakpulver. Tryck ut degen i en pajform.

Blanda 2 dl cre'me fraiche, 0,5 dl socker, 1 ägg och 1 tsk vaniljsocker med 5 dl svarta vinbär.

Häll i fyllningen och grädda i 200 grader varm ugn i 30-40 min.

Lycka till!


Mat

Presentation


Det är jag som är Kicki!
Välkommen till min blogg.
Här kan du läsa om mitt sätt att leva. Vad roligt att du tittar in! Lämna gärna en kommentar, jag svarar på alla.

Gästbok

Antal besökare hos mig nu


Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards