Direktlänk till inlägg 30 juli 2011
Här kommer ett gurkrecept till som jag tycker är så bra, det har ett bra namn med.
Goda vänners gurka.
2 kg slanggurka skivas
1 gul lök skivas tunt
2 msk gult senapsfrö, 2-3 lagerblad , 10 dillkronor.
Allt varvas ner i ett rostfritt kärl (glas el rostfritt).
Lag:
3.75 dl ättiksprit
5.25 dl vatten
12 dl strösocker
0,75 dl salt
Koka upp lagen, häll den het över gurkan. Låt stå övertäckt till nästa dag.
fördela i lagom stora burkar.
Jag har i hela mitt liv samlat på bra och enkla recept och jag vill gärna dela med mig. Den här sylten är så god.
Svart vinbärssylt
1 kg svarta vinbär
1 liter vatten
2 kg socker
Skölj, repa men snoppa inte bären.
Koka bären med vattnet i 15 min ganska häftigt.
Tag grytan av värmen och rör ner sockret tills det är löst.
Rör då och då i sylten medan den kallnar.
Häll upp på rena burkar.
Parafinera och sätt på lock.
Jag brukar frysa min sylt .
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 | 12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
|||
|