kristinakicki

Alla inlägg under juni 2011

Av Kristina - 10 juni 2011 07:33

     

Jag har fått stora lådor så att jag kan stå rak i ryggen och rensa. Jag sätter allt i krukor i växthuset innan jag sätter ut det i så lådor eller på landet, då slipper jag den där pillriga rensningen som persilja och dill fodrar.

Jag är så stolt över min dill i år den är så grön och fin. Det har varit en ständig besvikelse de sista åren att dillen bara blivit gul och tråkig. Jag fick rådet att inte sätta den på samma ställe som tidigare år. Jag har bara två lådor men jag är så stolt över dillen att jag visar den i två vinklar.

  Här visar jag mina jordgubbar, potatis och lök. Nu har jag även satt dit grönkål precis lagom innan regnet kom. Jag har squash och två sorters gurkor. Jag odlar bara sådant som är lättodlat och inte fodrar så mycket rensning.


Det är en stor njutning varje morgon och gå ut i trädgården och bara stå och titta på all växtlighet. Det ger en sådan ro i min själ att få njuta av allt växer så otroligt bra i år. Jag har nog aldrig haft så många fina plantor.

Jag känner att jag med stolthet kan visa upp min trädgård där allt är obesprutat och odlat med kärlek.


Av Kristina - 8 juni 2011 08:58

  

Finns det något mera rogivande än ett lugnt vatten. Jag kan bara stå där och titta ut över sjön och känna stillheten och titta bort mot solnedgången. Jag känner en stor lycka att få bo som jag gör och ha allting i min närhet som jag tycker om. Det ger mig en inre behaglig och läkande känsla.


Det är lätt att gå in i sig själv och vara här och nu när man är på platser som känns i mitt hjärta. Ta bort det som blivit jobbigt under dagen och förlåta sig själv. Förlåta andra som gjorde och sa saker så att jag kände mig ledsen.

  

Idag en ny dag, jag kan börja på nytt, känne glädjen i mitt hjärta, jag har ju  lämnat gårdagen bakom mig. Den här dagen är min och jag ska göra mitt bästa för att det ska bli en underbar dag. Jag ska ta tillvara det lugn som naturen ger mig. Bara att kunna stå och titta upp mot den vackra björken ska göra min dag till något extra.

(Den här bilden var bara i min kamera, det måste vara hugo som tagit bilden och det gjorde du bra.)


Av Kristina - 6 juni 2011 07:15

Det första  jag gör varje morgon när jag vaknar är att gå ut i trädgården och titta till mina växter. Se efter så att dom har det bra och bara få känna de goda energier de ger. I år är det extra roligt för det växer så bra. Järnätterna som brukar vara de tre sista dagarna i maj och de tre första i juni har inte kommit.

  Det här är en buskpion jag har haft den i många år men det är alltid någon gren som fryser så den blir aldrig större.  

   Den har ljuvligt vackra blommor.

  Nu börjar dagliljorna blomma men de har så kort blommningstid.  

   Nu är det knoppar i Irisblommorna jag har tre sorter som väntar på att få blomma.

  Jag har fortfarande kvar mina pen´ser i både lådor och urnor de är som vackrast nu.

   Jag har satt ut mina tomatplantor det är lite vanskligt men i växthuset är det fullt. De senaste åren har jag inte köpt så mycket blommor utan tomaterna har tagit plats i mina urnor. De sägs att de ska hålla flugor borta och jag tycker att det stämmer.

      Lite trädgårdskonst vill jag gärna ha i min trädgård stenar och änglar. 

Nu var det slut på min lilla trädgårdsrunda för idag.

Jag önskar alla en trevlig Nationaldag.           




     



Av Kristina - 3 juni 2011 09:26

Igår var det dags för den årliga promenaden för mig i Tibro, där jag gick och tittade avundssjukt på alla underbara bilar som strögade runt.

Det var Crusing  på gång som tillfaller varje Kristihimmelsfärdsdag. Förr hette dom raggare och var inte alls populära. Igår fanns det det folk i alla åldrar som var ute och kikade.


Vilka fina bilar vi såg, där kan man snacka om kromens blixtrande nos. Så välputsade bilar, de bara blänkte i det underbara solskenet. Vädret var var på topp och cabbarna var nervevade.

 Här står det en riktig drömbil, men var skulle jag ha den?  Vill jag stå och putsa och putsa? Svaret är nog nej!

Men jag går gärna runt och njuter varje år av dessa underbara dollargrin och drömmer mig bort tills jag vaknar upp och förstår vilket arbete det ligger bakom alla dessa bilar.

  Jag tror aldrig att det har varit så många bilar på crusingen som det var i år.

Orsaken var säkert det fina och varma vädret.

  Det fanns alla sorters bilar, lastbilar och den här lite speciella varianten. Det var en mycket givande och rofylld kväll som avslutades med en god lakrisglass. Jag har tidigare bloggat om att det finns så mycket gratis som är en guldklimp i tillvaron. Den här kvällen var en sådan.




Presentation


Det är jag som är Kicki!
Välkommen till min blogg.
Här kan du läsa om mitt sätt att leva. Vad roligt att du tittar in! Lämna gärna en kommentar, jag svarar på alla.

Gästbok

Antal besökare hos mig nu


Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards