kristinakicki

Alla inlägg under mars 2011

Av Kristina - 18 mars 2011 11:40

  

Igår var en underbar dag, jag var i växthuset och grejade, jag klippte vinbärsbuskarna. Men var kom all snö ifrån, jag som trodde att det var vår.


  

Min sambo ställde fram stolarna igår, för att vi skulle sitta där och njuta av solen idag. Vi får nog en härlig stund.

  

Snön var ju nästan borta, det är inte lite som har kommit.

Den enda som gillar snön och tycker det är roligt är min dotters hund. Vi andra tycker *INTE*.



Av Kristina - 17 mars 2011 09:09

  

Här kommer en söt liten ängel till som jag vill visa er.

Nu vill jag berätta lite om gårdagen: Jag och en god vän åkte till Mariestad för att lyssna på ett föredrag med Anna-Lena Wikström. Jag har varit inne mycket på Anna-lenas hemsida i flera år och tyckt mycket om hennes sida. Jag har tittat på lite kurser som hon haft, men det har inte blivit att jag har tagit kontakt med henne. Jag har beundrat hennes styrka när hon kämpade för att alla skulle kunna gå reikikurser.


Men nu var det dags att träffa henne, jag hade känt hela dagen att det här var rätt och att det skulle bli en mycket bra kväll. Anna-Lena talade om intuition och hur vi kan använda den på ett enkelt sätt i vardagen. Jag har själv tränat på det i många år, men hon lärde ut lite enkla knep, som jag ska ta till mig och jobba vidare med. Hon berätta även lite om lappländska traditionen, det var mycket givande.


När Anna-Lena stod och väntade på bussen i Karlstad sprang hon på Benny Rosenqvist och han berättade att han skulle ha en seans i Karlstad. Då fick hon till sig att det skulle bli en bra avslutning efter föredraget. Jag had känt att det skulle bli något extra bra den här kvällen och det blev det.


Hon förmedlade en kontakt från andra sidan som jag först inte kunde känna igen.

Men efteråt frågade jag henne, och då gav jag henne två namn och då bekräftade hon vem det var. Det var en nära anhörig till mig som jag saknat mycket i det här livet. Anna-Lena gav mig svar på frågor som jag har undrat över.


Jag är så tacksam över detta och tackar Anna-Lena och Andevärlden för en mycket givande kväll.

Av Kristina - 16 mars 2011 12:50

  

Jag var på en utemarknad i förra veckan, där sålde de blommor, det var så

härligt att dom har börjat med uteförsäljning, då är det vår.

  

Den här underbara blomman fick oxså följa med mig hem. Jag hoppas att om ni blundar kan känna den underbara doften.

Jag är så tacksam för alla som tittar in på min blogg och för den kärleksfulla värmen ni ger. Nu ska jag snart åka till Mariestad på föredrag med Anna-lena Wikström även kallad "Värmlands egen Saida".

Ha det så gott och många kärleksfulla tankar till alla vänner.

Av Kristina - 14 mars 2011 11:12

Idag började jag min dag med att baka mitt hälsobröd. Jag blandar i lite nyttigheter och använder ett bra mjöl, helst köpt direkt från en kvarn. Men i dag blev det Änglamarks ekologiska, det är första gången jag använder detta.

Jag brukar ha i torkade björkblad ock torkade nässlor, men burkarna var tomma, men jag hade torkade ringblommor och squass i frysen så det gick bra ändå.

Snart kommer det ute så att jag kan fylla på föråden för nästa vinter. Lite linfrö och solroskärnor åkte med. När dom är klara penslar jag dom med kallpressad rapsolja.

  

Jag blev ganska nöjd med baket idag, nu räcker det ett tag, jag äter en tekaka varje morgon och känner att jag mår bra på detta nyttiga bröd.

Efter baket  tittade jag ut och såg att Jenny och Nalle gick förbi. Jag rusade ut och ropade på dom, så stod vi där en stund och småpratade. Jag tittade ner i rabatten och fick se dom som jag så länge väntat på:

  

Glädjen är stor, nu kan jag tro på att våren är på väg, när jag fick se dom här så vackra snödropparna. Vi tittade runt i rabatten och hittade ensam liten gul knopp.

  

Nu måste det vara vår i luften när en liten gul krokus har kommit upp ur jorden.


Av Kristina - 13 mars 2011 14:20

Idag kom mitt barnbarn och hälsade på, vi började att ta lite kort, han tyckte det var jätteroligt.

Han tog så fina bilder, som han här under ska blogga om,  nu lämnar jag över till Hugo:

  

Jag brukar hjälpa min farfar med veden varje år, det här har farfar tagit ned i år.


  

Det här var den största björken som fanns i trädgården. Vi var tvugna att ta ned den, för att det började falla ned så mycket grenar som kunde skada taket på stugan. Jag brukar hjälpa farfar att bära fram kubbar när han klyver veden.


  

Det här hjälpte jag min farfar att klyva i höstas.


  

För fyra år sedan planterade jag och farfar den här alen. Jag tycker väldigt mycket om träd och mycket annat som finns i naturen. Jag och min farmor har gått mycket i skogen och tittat på olika sortes träd.

Av Kristina - 12 mars 2011 17:17

  

Det här är min älskade spark. Hela förra veckan var vi ute på sjön och solade eller bara tog promenader. Nu är det plussgrader ute så jag vågar mig inte ut på sjön.


  

Jag får en sådan frihetskänsla när jag är ute på isen. Allt är så oändligt och fridfullt.

Jag känner mig helt närvarande och bara tittar mig omkring och njuter av den härliga känsla jag får där ute.   


Skönast är det förstås när solen skiner och himlen är härligt blå. Då sätter jag mig en stund på sparken och bara njuter av värme och solsken.

Det är viktigt att hitta platser som får oss att slappna av och bara njuta av naturen och det fridfulla runt omkring oss.

Att fylla på ny energi och känna in kroppen och lyssna till vinden eller tystnaden.

Då ger man sig själv healing.

Jag känner mig så nöjd och avslappnad när jag tar mig tid till dom här ljuvliga stunderna med bara mig.

     

Det är en sådan härlig färg på himlen och emot de gröna granarna blir det extra vackert.Jag är så tacksam att jag tar mig tid att njuta av allt det vackra som vår natur ger.


Av Kristina - 11 mars 2011 11:51

  


Den här tavlan har jag haft på väggen i sovrumet i många år.

Jag var på ett föredrag med Gerd Ellholm  (jag tror att det är nästan 20 år sedan)om positivt tänkande, då köpte jag en kassett som hon spelat in.

Där är den här texten med, jag har lyssnat på bandet många, många, gånger.

Det blev en vändning i mitt liv, sedan har allting bara fortsatt. Jag läser dom kloka orden så ofta och tar fortfarande till mig dom.

Nu vill jag dela med mig till er!

Av Kristina - 10 mars 2011 12:19

Nu har jag vårstädat lite i bloggen och bytt header och bakgrundsbild. Hoppas att ni fortfarande känner er som hemma och att ni gillar det! Kramar.

Presentation


Det är jag som är Kicki!
Välkommen till min blogg.
Här kan du läsa om mitt sätt att leva. Vad roligt att du tittar in! Lämna gärna en kommentar, jag svarar på alla.

Gästbok

Antal besökare hos mig nu


Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards